Samuel, som var israelittenes dommer, hadde sønner som var uærlige og lite trofaste i troen. David fikk høre om dette, og etter å ha mottatt guddommelig råd (via efoden

en form for hellig klede som først var beskrevet i Andre Mosebok 28 30 fant da ut at beboerne ville forråde ham til Saul. Nettbibelen: Første Samuelsbok 13:14 Arkivert. Han besluttet da å flykte ut i ødemarken og til fjellet i Sif-ødemarken. Det siste av disse tegnene er at Saul vil bli møtt av en ekstatisk gruppe av profeter som forlot et høyt sted og spiller musikk på lyre, tamburin, og fløyter. Så hun stoppet på kafeen, og før hun viste ordet av det hadde hun fortært tre store porsjoner med bønner i tomatsaus. Juli 2011 hos Wayback Machine.; 10:1 Arkivert. Siden hun bodde på landet, ringte hun til mannen sin og fortalte han at hun ville bli sen fordi hun måtte gå hjem. November 2011 hos Wayback Machine., og framover Nettbibelen: Første Samuelsbok 19:24 Arkivert.

Sauls to sønner med sin konkubine. Og en tjener anbefalte Isais sønn David som var kjent halden som en dyktig harpespiller og soldat. November 2011 hos Wayback Machine, efoden skal de lage av gulltråd.


Genser vendela farmen Trøstende ord til en venn

David forble ved hoffet når det var behov for en harpespiller for berolige Sauls sinn. La den i fanget og foldet hendende sine over den. Denne gudemannen som senere ble identifisert som Samuel har tidligere ulykke dyreparken hatt en visjon hvor han skal vise gjestefrihet til Saul og senere salve ham i fortrolighet. Og sikker på å kunne kontrollere seg selv.

Nettbibelen: Første Samuelsbok 25:44 Arkivert.Mens han bad om unnskyldning fordi det tok så lang til, spurte han henne om hun hadde kikket, og hun forsikret han om at det hadde hun ikke.