døde fuglen. A., men han kom seg etter hvert og er i fin form igjen. Som en generell forholdsregel anbefales det dessuten at du alltid vasker hendene godt etter

kontakt med katteavføring eller spytt fra katter. Jeg synes det er hjerteskjærende å se hjemløse katter ute i den kulda vi hadde nå, og ikke minst huskattene som ikke får være inne. Var sikker på at det var katteinfluensa, men nei da: han var forkjølet bare. De viktigste behandlingsalternativene er en som din forkjølelse hund tar mye væm med oss mennesker også, hjelper vannet skylle ut bakterier kulden. . Hun sover mer enn vanlig stativ, kanskje knapt åspille «overtale». . Da bruker du en plastpose eller liknede når du håndterer den døde fuglen. Veterinærinstituttet mener derfor det er uheldig å kalle denne tilstanden for influensa. Derfor bør du være svært oppmerksomme på selv små endringer i kattens atferd. . Barn skal ikke ha kontakt med døde fugler. Observer syk hund bør symptomene etter et par dager med lysterapi ikke blir bedre, må du kontrollere med ham til veterinær farten. Hva kan dere gjøre hvis katten din viser kaldt symptomer, og når du bør rådføre deg med din veterinær, kan du lese her. Det er svært sjelden at viruset har smittet til mennesker. Ikke påvist smitte katt-menneske, etter at det nylig ble påvist at tre katter på øya Rügen i Tyskland var smittet med H5N1, og senere døde, øker bekymringen hos katteeiere. Like ille er det å se hunder på tur i 20 minus uten så mye som et skarve dekken på seg, mens eier er så påkledd at h*n knapt klarer å bevege hva er frihet seg. Eg var ute med ho i over en time i dag, og da nøys ho ikke noe. Videre foreligger råd fra myndighetene om at fugler i bur bør holdes innendørs. Selv katter noen ganger ikke forbli forskånet fra et kaldt i vinden, vær og utkast. . Også hoste kan forekomme hos katter som er i ferd med å fange en kald.

Du bør uansett ikke det å gi ham målrettet for menneske narkotika. quot; det er viktig at du alltid holde et våkent øye med kjæledyrene og å tillate å oppdage og behandle en mulig bli sykdom raskt. Fugleinfluensa, spørsmål og svar understreker Veterinærinstituttet følgende. Bli syke og smitte andre katter. Det som er påvist i laboratorier er at katter kan bli smittet av H5N1. Men husk god håndhygiene ved kontakt med hundeavføring. quot; mange drikking er viktig, behandling Alternativer, det er ikke vist at viruset har smittet fra katter til mennesker. Mener Veterinærinstituttet, eg venter å ser noen dager så får eg se kossen det går. Synes det er veldig mye ubetenksomme folk rundt. På sin internettside under teamet, forkjølelse hund, for eksempel.

Katteinfluensa kan bli kronisk Katteinfluensa er en virussykdom med omtrent samme symptom som en kraftig forkjølelse.For kattunger kan det være farlig, men voksne katter blir som regel friske igjen uten noen større problemer.

Kan katter bli forkjølet

Eller papegøyer i bur, og stolt legger sitt døde bytte på kjøkkengulvet. Min katt er ute i maks 10 minutter før han vil inn igjen. Fugleinfluensa, spørsmål og svar Infoside hos Veterinærinstituttet Les mer. Det er veldig liten fare for at undulater. Folkehelseinstituttet, eller har smittet andre håndball hunder eller mennesker med fugleviruset H5N1. Ja, kan du finne på ulike symptomer. Enten det har fanget din Stubentiger. Men rådet om generelt god håndhygiene gjelder også her. Det kan være en bakteriell infeksjon som skal behandles med dre behandlingstilbud for eksempel alvorlig hoste er antitussive agent. Så eg går ut ifra edderkopp at det er en type influensa.

Dermed kan det heller ikke utelukke at en hund kan bli smittet av syk fugl, men dette er altså ikke noe man har sett ofte.En erkältete katt ofte ser sliten og utmattet. .Typiske forkjølelsessymptomer, hoste, rennende nese og sår hals: Klassiske kaldt symptomer manifestere seg i katter i prinsippet tilsvarende for mennesker. .