skulle stille med en divisjon ( 18 000 mann) som okkupasjonsstyrke i Tyskland. Halkjel Buset, Kåre Klokk, Reidar Bjerknes, Magne Årseth, Per Egset, Fritjof Eiksund, Olav Dalebø (fremst), Åsmund

Ørstavik, Ola Kvistad, Kårdes Hagen, Karstein Standal, Otto Ristesund, Theodor Hovde og Per Øyehaug. Vi skulle tross alt til Tyskland som vaktsstyrke sammen med amerikanske, engelske og franske soldater. Jeg var så uheldig at jeg fikk vakttjeneste så fort jeg var installert på rommet og kommet litt i orden. Arvid Saugestad (1916-2008 offiser, gymnastikklærer og forretningsdrivende, tjenestegjorde ved Tysklandsbrigaden i 1947. Dette var langt ut over det Norge kunne makte og en vendte seg da sommeren 45 til Sverige for å høre om mulighetene for våpenkjøp der. Men da ble det rabalder i hjemlandet: Det ble organisert en underskriftkampanje mot usedligheten. Lian var kokk og han forteller at de norske hadde forpleining fra de britiske styrkene. Her var det mye nostalgi. Den kalde krigen med Sovjet var hele tiden en trussel som kanskje vi vanlige soldater ikke merket så mye til, men i ettertid har vi blitt fortalt at det var mer spent en vi ante den gangen. Mai fikk vi en liten perm for å kunne gå ut i Steinkjer for å se på den lokale feiringen av dagen. Norge var interessert i en slik styrke, siden man anså at invasjonstrusselen mot landet var størst sørfra.

Tysklandsbrigaden navneliste, Økonomisk virksomhet

Minnesmerke på Akershus festning over soldater i Tysklandsbrigaden som døde i tjeneste. Tungtvannssabotør og deltaker på KonTikiekspedisjonen, tilbud og satte som betingelse at norske styrker måtte delta i okkupasjonen av zlatan ibrahimovic kone Tyskland. Tjenestegjorde, en hvit Y på svart bunn. Ved havnen sto det igjen en del gamle kielbåten bygninger som var lappet på og der var det som regel en bar eller lignende i annet hvert hus. Lian og forpartiet returnerte til Norge i september.

Oberst Ove Ulfeldt Gedde, som var generalinspektør for Hærens lette tropper (som Kavaleriet het den gangen var sjef for Brig 482.Sjefen for den.Tysklandsbrigaden var oberst Finn Fougner.

Tysklandsbrigaden navneliste

Det var så kaldt at det frøs is på vanndammene og jeg måtte bevege meg under de 2timers lange vaktene for ikke å fryse. Da var alle avdelingene samlet, av Nils Johan Rønniksen, leiren eksisterer ennå. Der var alt løst ved pubertet stjålet så de fikk litt av en jobb for å få ordnet levelige forhold for alle dem som kom etter. HER kan du se bilder fra Tysklandsbrigadene.

Avstand kristiansand hovden

Den fikk 440 000 underskrifter.En gikk til et permisjonssenter ved Bad Harzburg.Permisjoner var det to av i de 7 månedene den første brigaden lå i Tyskland.