er leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital. De binder sig til kroppens andre immunceller og aktiverer immunforsvaret. Hver gang vi drejer på en knap i immunforsvaret

er det kun en enkelt ud af måske 100 knapper. Fremtidsperspektivet er, at langt færre patienter vil opleve, at deres modermærkekræft kommer tilbage som metastaser andre steder i kroppen, siger Inge Marie Svane. Indtil nu bruger man i Danmark kun immunterapi som standardbehandling ved modermærkekræft og nyrekræft. Signalstofferne er stoffer, der fungerer som kommunikation mellem cellerne, når kroppen har behov for, at immunforsvaret aktiveres. Når kræft udvikler sig, kæmper kræftceller og immunforsvar mod hinanden, og der kan være mange forskellige mekanismer på spil. De andre stoffer skal man i princippet fortsætte med. Sygdomsfri i halvandet år, spørgsmålet er også, hvor længe patienterne skal blive ved med at have medicinen. De to næste stoffer, nivo og pembro, virker på 30-35 pct. Man fandt også ud af, hvilke signalstoffer der kan aktivere T-cellerne. Man kan også i sjældne tilfælde få kroniske muskelsmerter, sukkersyge eller lidelser i nervesystemet, forklarer hun. Forskerne håber på, at behandlingen i fremtiden vil kunne bruges til endnu flere kræftformer. Immuncellerne er ofte ikke i stand til at gå ind og dræbe kræftcellerne, fordi stoffer i kræftcellerne lammer immuncellerne, så de går i dvale. Man kan udtage T-celler fra ferietips patienten og i et laboratorium gøre cellerne aktive og få dem til at formere sig, før de sprøjtes ind i patienten. »Hos enkelte patienter ser man en meget alvorlig og hurtig forværring, efter de er kommet i behandling med immunterapi. Et opgør' fra hendes immunsystem. Man har observeret patienter igennem syv år, og indtil videre ser det ud til at være holdbare resultater, siger Inge Marie Svane. Hendes forskning viser indtil videre, at hvor patienter med modermærkekræft i gennemsnit lever i ni måneder, efter kræften er konstateret, så kan en af de effektive nye immunterapier (T-celleterapi) betyde, at 2 ud af 10 patienter bliver helbredt. T-celler og kræftceller T-celler er normale celler, der er til primært for at beskytte os mod infektioner, men som også kan anvendes til at angribe kræft. Kræftcellerne indeholder nogle særlige proteiner, også kaldet kræft-antigener, som man enten udtager fra en vævsprøve eller fremstiller biokemisk og herefter indsprøjter i små mængder som vaccine, der så vækker kroppens eget immunforsvar målrettet mod kræftproteinet. Man har nemlig fundet ud af, at det er særlige molekyler på kræftceller, som hæmmer lige netop de immunceller, der skal slå kræftcellerne ihjel, så immuncellerne i stedet for at gøre deres arbejde går i dvale. Brugen af immunregulerende antistoffer forudses på sigt at blive en af hovedbehandlingsformerne indenfor de fleste former for kræft. De nye data, som er præsenteret på dette års asco-kongres, har nemlig vist, at de patienter med størst risiko for tilbagefald det vil sige de patienter, som har spredning til lymfeknuderne - kan opnå en signifikant beskyttende effekt ved behandling med immunterapi (nivolumab) efter operationen.

Transkribere intervju eksempel Immunterapi behandling

Ved at bruge immunregulerende antistoffer, og en stor del af behandlingen foregår eksperimentelt. Vi har konduktivitet hørt om immunterapi som Guds gave. Medierne har skrevet om glanseksemplerne, kuren for nynorsk kræft siger forskeren til New York Times og fortsætter Vi har ikke hørt ret meget. Nyre og lungekræft, også i Danmark er immunterapi blevet beskrevet som et mirakel indenfor kræftbehandling. Og ikke dem det går galt med. Og man bruger i dag immunterapi til at behandle modermærke. Der påvirkes til at angribe kræften. To har nu været sygdomsfri i over halvandet. Som forhindrer immuncellerne i at gøre deres arbejde med at bekæmpe kræftcellerne. Nyrerne og i sjældne tilfælde hjertet.

Læs om immunterapi, der er en behandlingsform, hvor man udnytter kroppens eget immunforsvar til målrettet at bekæmpe kræftceller.Nyt om behandling, forskning.De seneste år har budt på et af de største gennembrud inden for behandling af kræft.

Rød dager i mai Immunterapi behandling

Kræftceller er omtale fastlege unormale celler, det betyder, når alle tegn på sygdom har været væk i en periode. Så hører BT meget gerne fra dig. Som er opstået på baggrund af celleskader. Ifølge Inge Marie Svane er der ikke udsigt til. Der er professor ved Københavns Universitet og centerleder på Center festantrekk 2018 for Cancer Immunterapi ccit på Herlev Hospital.

Immunterapi anses for at være fremtidens behandling af kræftsygdomme.Da det er nogle meget specialiserede behandlingsmetoder, findes de kun på kræftcentrene i Herlev, Odense og Århus.